Shkodra personifikohet me te, dhe si i tille eshte nje tradite e kenges popullore shkodrane, sic eshte Ahengu Shkodran.

Ne qendren Kulturore Pjeter Gaci ne Shkoder, prej ditesh kane nisur  pergatitjet per aktivitetin Ahengu Shkodran, i cili vjen ne edicionin e trete rradhazi te tij. Drejtori Arstistik, Bardhyl hysa, ne nje interviste per Star Plus, ka shpjeguar edhe detajet e ketij aktiviteti.

Por ketij koncerti nuk do ti mungojnë edhe emrat e mëdhenj të muzikës.

NË KËTË KONCERT EDHE EMRA TË MËDHENJ TË MUZIKËS

Ferit Bala, një nga emrat më të njohur të muzikës qytetare shkodrane, shprehet se këto të rinj, po përgatiten për të zëvëndësuar dhe pasuar denjësisht emrat e medhenj te muzikes shkodrane.

Agengu Shkodran, do të serveriret për të gjithë një nga një shtëpitë muze në Shkodër, pranë shtëpisë muze Oso Kuka në Shkodër, në një aktivtet që do të rigjallërojë muzikën popullore shkodrane nga oborret e shtepive, karakteristikë kjo e qytetit të Shkodrës.