Galeria e arteve ne pasditen e se martes hapi dyert ne nje ekpsozite me piktura te realizuara nga nxenesit e Akademis se arteve Shkoder.

Ne kete ekspozite, u prezantuan punime te ndryshme te nxenesve, duke pasqyruar keshtu talentin e tyre. Ne prezantimin e kesaj ekspozite pedagogu Sidi Kanani, shpreh edhe preshtypjen e tij, rreth punimeve te realizuara . Por, edhe Xhuliana Simonaj nxenese e akademise se arteve dhe njekohesisht pjesemarrese me punimet e saj tregon per realizimin e kesaj ekspozite ku pikturat disa ishin te fokusuara ne portretet bardhe e zi por qe nuk mungonin as peisazhet plot ngjyra te ngrohta.