Drejtoria rajonale e arsimit në bashkëpunim me komitetin anti-trafikimit ka zgjedhur një ekspozitë me piktura të bëra nga vetë nxënësit e shkollave për ti thotë “ndal dhunës” dhe trafikimit të qenieve njerëzore.

Ekspozita u realizua në mjediset e qendrës kulturore të fëmijëve në kuadër të muajit të anti-trafikimit.Punimet më të mira do të jenë pjesë e një ekspozite në Tiranë nga ku do vlerësohen edhe me çmimet përkatëse.Në pikturat e nxënësve të shkollave kishte mesazhe nga më të ndryshmet kundër anti-trafikimit por edhe dhunës ndaj fëmijëve, apo edhe grave dhe vajzave, fenomen i cili gjithnjë e më shumë po shqetëson shoqërinë shqiptare.