Elefantët janë ndër speciet më inteligjente dhe intuitive në mbretërinë e kafshëve, megjithë mendjemprehtësinë e tyre. Ata, ashtu si njerëzit është shumë e qartë kur diçka i shqetëson. Ky ishte rasti me një elefant indian. Një turmë e madhe u mblodh për të parë këtë elefant duke gërmuar një grop në baltë për 11 orë rresht gjatë gjithë natës. Fshatarët e dinin mirë se kjo nuk ishte sjellje tipike dhe se diçka nuk ishte tmerrësisht e gabuar për ta bërë atë të vepronte në këtë mënyrë. Megjithatë, kalimtarët u tronditën kur kuptuan se çfarë po bënte.

Ata ishin kuriozë se çfarë po bënte elefanti. Megjithatë, ata ishin të shqetësuar se elefanti ishte plagosur dhe ishte gati për të sulmuar. Fshatarët ishin të vetëdijshëm se diçka nuk shkonte, por kishin shumë frikë të hetonin. Më në fund, megjithatë, një burrë doli përpara për të parë.

Ai kuptoi se çfarë kishte ndodhur: një elefant i vogël kishte ngecur në kanalin me baltë.