TAFILICA: HUMBJA E ELEMENTËVE ARKITEKTURORË SJELL HUMBJEN E IDENTITETIT .

Vitet e fundit ne qytetin e shkodres eshtre vene re shembja dhe zevendesimi I banesave te vjetra te stileve autentike arkitekturore shqipare dhe shkodrane me banes ate reja modern dhe shumekateshe, ne lidhje me kete dukuri studiuesi Zamir Tafilica tregoi per Star Plus se duhet ruajtur elemente te arkitektures vendase per te mos humbur identitetin e qytetit te shkodres

Tafilica ka treguar se ka edhe raste kur ruhen keto elemente por ne te shumten e rasteve kopjohen modele arkitekturore nga kulturat e huaja duke humbur keshtu jo vetem elemente te arkitektures por edhe elemente te kultures se qytetit tone.

Artikulli paraprakFILLON NË STAR PLUS EMISIONI “NIGHT STAR”
Artikulli tjetërBANORËT E BUSHATIT, KËRKOJNË NJËSI MË VEHTE