Vdekja e Mbretëreshës i jep fund mbretërimit më të gjatë në historinë e Mbretërisë së Bashkuar dhe një nga mbretërimet më të gjata të çdo kreu shteti.

Elizabeth II u bë mbretëreshë pas vdekjes së babait të saj Mbretit George VI më 6 shkurt 1952.

Ajo mbajti kurorëzimin e saj në Westminster Abbey vitin e ardhshëm. Mbretërimi i saj prej 70 vitesh ishte shtatë vjet më i gjatë se ai i Mbretëreshës Viktoria.

Duke udhëhequr monarkinë nga vitet e fundit të Perandorisë Britanike në epokën e mediave sociale, ajo u bë një nga figurat më të njohura dhe më të respektuara në botë.

Për shumë njerëz në Britani, Mbretëresha ka qenë një simbol i sigurisë dhe vazhdimësisë gjatë gjithë jetës së tyre.