Zyra Rajonale Europiane e UNESCOS prezantoi para administrates publike ne qytetin e Shkodres programin Dewerta .

Nen kryetari I bashkise Shkoder tha se ky program qe sinjalizon cdo rast te emergjencave civile , u sherben strukturave pergjegjese si dhe bashkepunimit mes bashkise dhe prefektures. Shefi i Emergjencave Civile ne Shkoder Pellumb Dani vleresoi kete projekt si mundesi per rritjen e sherbimeve ne rastet e emergjencave te ndryshme. Programi Dewerta qe u prezantua ne ambientet e Hotel Colosseo synon ngritjen e nje strukture te qendrueshme teknologjike permes se ciles mund te jepet ndihma e shpejte ne rastet e emergjencave civile