Pas 15 vitesh Facebook ndryshon emrin në News Feed, që nënkupton rrjedhjen e lajmeve që përdoruesit përdorin për të parë se çfarë kanë ndarë miqtë dhe familja e tyre.

”Tani Facebook do të quhet thjesht Feed”, sipas një postimi në Twitter që kompania ka postuar këto orë.

Termi “Furnizimi i lajmeve” ekziston që kur funksioni u prezantua për herë të parë, më shumë se 15 vjet më parë.

“Është thjesht një ndryshim emri për të pasqyruar më mirë përmbajtjen e ndryshme që njerëzit shohin në hapësirën e tyre”, theksoi zëdhënësi i Facebook, Dami Oyefeso.

Në një memo drejtuar punonjësve, Meta tha se emri News Feed i bën përdoruesit të mendojnë se është një vend për lajme në vend të postimeve të miqve.

Mark Zuckerberg duke folur me punonjësit prezantoi ndryshimet e brendshme të markës dhe sloganet e reja, duke filluar nga ”lëviz shpejt” tek ”jeto në të ardhmen”.

Facebook, ”i lindur” në shkurt 2004, në tetor 2021 ndryshoi emrin në Meta, një kompani nën të cilën janë Facebook, Instagram, WhatsApp dhe Messenger.