Familja Shpuza ne qytetin e Shkodres, prej disa vitesh eshte ne pritje ten je dokumenti të pronësisë, të tapisë së asaj banese me shume sesa 100 vjecare, por dyerve te institucioneve te shtetit ne Tirane dhe ne Shkoder, ato nuk kane marre ende nje zgjidhje. Ne nje gjendje te veshtire, pasi banesa e amortizuar rrezikon ti shembet mbi koke e me pas pergjegjesia e ketyre institucioneve do te jete disa fish me e madhe.

Refik Shpuza, pronari i kesaj ndertese tregon kalvarin e pritjes. Por, ajo cfare eshte me e rrezikshme eshte banesa, amortizimi i saj prej shumne vitesh ka sjelle edhe nje situate aspak normale, kur familjaret cdo dite jetojne me friken se objekti mund te shembet dhe ti marre edhe jeten, e kjo situate eshte shpakak i mungeses se dokumentacionit pasi nuk mund te ndertohet pa pasur dokumentat perkatese. Refik Shpuza ne kete gjendje ka nje apel per shtetin . Nje apel i qarte qe kerkon pergjigje, nje pergjigje qe duhet te vije pikerisht nga institucionet te cilat kane pergjegjesi per banoret e ketij qyteti.