Familja shqiptare dorëzon në polici çantën e gjetur me 115 mijë euro

Mund të cilësohet një veprim gati i pazakontë. Një familje turistësh shqiptarë në Llogara kanë gjetur një çantë me 115 mijë Eurosh dhe i kanë dorëzuar në Polici. “Çanta është gjetur prej një familjeje turistësh shqiptar në Llogara, në zonën ku hidhen parashutat, dhe e dorëzoi atë pranë struktuarve policore”. Lidhur me këtë çantë në Sallën Opertative Vlorë, ka telefonuar një tjetër shtetas i cili njofton se në Llogara është harruar një çantë me vlera monetare prej dy shtetas ukrainas. Specialistët e Hetimit të Krimit Ekonomik pas verifikimit dhe identifikimin se kujt u përkiste kjo çantë si dhe prej nga e kanë burimin të ardhurat, të cilat nuk ishin deklaruar nga shtetasit posedues në Pikën e Kalimit Kufitar Rinas, kanë nisur proçedimin penal për shtetasit S.M 62 vjeçe dhe P.K 57 vjeç, banues në Ukrainë. Policia ka sekuestruar në cilësinë e provës materiale shumën e vlerave monetare. Materialet u referuan në Prokurori për veprën penale ”Mosdeklarimi në kufi i të hollave dhe i sendeve me vlerë”. Policia falenderon familjen e cila njoftoi dhe dorëzoi pranë Strukturave Policore çantën e gjetur me vlera monetare për aktin qytetar.