Mungesa e gjetjes se tregut dhe zbritja drastike e cmimit per shumicen e kulturave te bimeve medicionale kete fund viti ka sjedhur nje shqetesim alarmant per bujqit dhe fermeret e m.madhe

qe merren me kultivimin e bimeve etrovajore.megjithese jane zhvilluar disa seminare e takime per nxitjen e kultivimit te kulturave medicionale ose thene ndryshe eshte bere shume zhurme per asgje. themi keshtu pasi mbi 70% e prodhimit e kultures se sherbeles ka mbetur stoqe ne familjet e m.madhe. cmimi i prodhimit te veres nuk ka shkuar me shume se nje mije leke te vjetra 0nderkohe qe keto dite ka filluar korria e dyte e stines dimrerore per sherbelen e makthin e arave. per sherbelen cmimi do te kete nje zbritje drastike ku nje kg sherbele nuk do te shitet me shu me se 700 apo 800 leke te vjetra. ndersa per makthin cmimi do te jete shume me pake se prodhimi i veres. mbase qeveria shqipetare nepermjet ministrise se bujqesise dhe pushtetit vendore duhet te nderhyje per kete shqetesim te ligjeshem qe bujqit e fermeret e m.madhe po perjetojne keto vitet e fundit per uljejn e cmimit te kulturace medicionale te cilat zene siperfaqen me te madhe per keto kultura.