Ndryshe nga deklaratat e perfaqesuesve te Drejtorise se Bujqesise, ne lidhje me njoftimin e fermereve per të mos tregtuar

, vete fermeret te pyetur nga mediat, deklarojnë se nuk janë njoftuar në kohe për pezullimin e aktivitetit të tyre. Nderkohe nga ana tjetër, ato shkojnë edhe me tej duke deklaruar se nje gje e tille po behet per të ndaluar prodhimin vendas dhe per te nisur importi. Gjatë së shtunës, Drejtoria e Bujqësisë me anë të një deklarate per mediat, ftoj të gjithë fermerët që të mos tregtojnë bagëtitë për shkak të një rreziku serioz që i kanoset Shqipërisë për tu prekur nga sëmundja e gjedhit tek bagëtitë.