Festa Arbereshe eshte aktiviteti i zhviluar kete te diele ne qender te qytetit te Shkodres,ku nje grup arbereshesh kane udhetuar nga Lezha drejt Shkodres te veshur me kostume e simbole shqiptare.

 

Ne Lezhe ato jane ndalur tek Obelisku i Beselidhjes se Lezhes ndersa festimet jane zhvilluar tek Sheshi Gjergj Kastrioti.Arbereshet jane ndaluar dhe kane bere homazhe tek Vendvarrimi i Skenderbeut ndersa programi i pasur artistik u zhvillua perballe Vendvarrimit.Destinacioni tjeter I tyre ka qene Shkodra ku nga Dugajet e Reja ato kane ardhur neper pedonalem kryesore te qytetit ,me kenge, valle e veshje popullore te krahinave te ndryshme shqiptare nga Kosova, Çameria,Arbereshe etj,.Aktiviteti ne Shkoder eshte organizuar nga Eko Mendje dhe Oportunity Group.Apeli i arbereshve ka qene per te mos harruar gjuhen shqipe nga ato qe per shkaqe te ndryshme emigrojne ne vende te tjera