Teksa e gjithe shqiperia festoon 29 nentorin diten e Çlirimit te shqiperise, nderohen njekoheshisht deshmoret e atdheut, ato qe dhane jeten per nje shqiperi te lire dhe te pavarur. Porn je gje e tille duket otupi ne Shkoder.

Askush nuk nderon askend. Mjafton te besh nje vezhgim ne vendin ku jane vene 5 heronjte e vigut pas nje kalvari te turpshem dhe te stermundimshem zhvendosjesh . Busti i 5 heronjeve te Vigut ka pesuar demtime te shumta, ndersa ato rrethohen nga qente e rruges , mbeturinat dhe demtimet e gjithanshme. Qe vendosjes se shtatores e deri me sot papergjegjeshmeria institucionale eshte pare qarte . 

Nuk dihet nese nje neglizhence e tille eshte e qellimshme vecanerisht ne nje feste te tille kombetare ku simbolika e renies se e ketyre 5 djemve merr nje vlere te shtuar. Eshte ky nje imazh aspak i denje dhe i denueshem per ato drejtues institucionesh te cilet nuk dine dhe nuk duan te lartesojne heronjte qe historia i ka njohur si te tille .