KREMTOHET NË MËNYRË FESTIVE NGA BESIMTARËT E KRISHTERË.Mbremja e se merkurës ka shënuar vigjiljen e krishtlindjes ne te gjitha kishat e Shkodres dhe me gjere. Besimtaret e krishtere I jane drejtuar shtepise se Zotit ne lutje ne pritjen e lajmit te linjdes se krishtit Mbret.

Ne katedralen e shen shtjefnit jane perqendruar ceremonite kryesore fetare me rastin e lindjes se Birit te Zotit. Meshen e shenjte e ka celebruar arqipeshkvi metropolit idioqezes shkoder-pult mons. Angelo Massafra.

Ne liturgjine e tij Mons Masafra ka predikuar per paqe dhe besim, si rruga e vetme e shpetimit te shpirtit dhe shoqerisePo ashtu ne vigjiljen e krishtlindjes ceremionite fetare jane celebruar ne te gjitha kishat katolike dhe ate ortodokse te qytetit te Shkodres.

[iframe width=”300″ height=”390″ src=”//www.youtube.com/embed/g-Y3E28YJFY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakFESTË NË SHTËPINË E TË MOSHUARVE
Artikulli tjetërVENDORËT VIZITË NË KISHËN ORTODOKSË