Festa e Kurban Bajramit, eshte festuar edhe ne Bushat te Bashkis Vau Dejes. Drejtues te Bashkise kane zhvilluar nje vizite ne xhamine e Bushatit.

Gjate urimit per kete feste te rendesishme per besimtaret mysliman, drejtues te Bashkise Vau Dejes vune theksin ne harmonine, tolerancen dhe bashkejetesen qe ekziston mes komuniteteve.

VLERËSOHET TOLERANCA DHE HARMONIA MES BESIMEVE

Nga ane tjeter edhe perfaqesuesit e xhamise se Bushatit  kane falenderuar te pranishmit per viziten dhe urimet ne adrese te besimtareve musliman si dhe nder te tjera uroj mbare besimtaret per kete feste te rendesishme.Festat Fetare jane pjese e komunitetit te bushatit,  duke qene pjese e tolerances dhe mirekuptim qe ekziston ne mbare komunitetin.