Ne xhamine e  qytetit te Koplikut mjafte besimtare musliman I jane lutur allahut  per me shume paqe  e miresi ne shpirterat e tyre.

Kjo dite e madhe feste e kurban bajramit  per keta besimtare, kete vite eshte  e vecant , pasi disa prej besimtarve musliman te M.Madhe  sebashku me ata te Shkodres, kete festete kurban Bajramit po e festojne madherueshem  ne vendin e shenjte  ne Meke, Ndaj nje lutje shpirterore ka qene edhe per keta vllezer musliman haxhiler, qe te kthehen shendosh e mire nga Qabeja. Pas kesaj falje besimtaret musliman kane uruar njeri tjetrin me urimin tradicional, me shendet Kurban Bajramin. Nderkohe qe jane drejtuar drejte shtepive per te shtruar dhe mbushur sofren plote duke pritur edhe mysafire te besimeve te tjera. Ne fund te kesaj falje enkas per Star plus tv ka percjell mesazhin e kesaj dite feste te kurban bajramit myftiu I M.Madhe haxhi Edmir Smajlaj.