Ne katedralen e Shkodrës është mbajtur mesha e meshtarise e cila per meshtaret ka nje domethënie epiqendrike, që pervec misionit të përditshëm të shndërrimit, është dita e bashkimit në një lter të vetëm.

Meshtaret me bariun e tyre, që bashkëshkrinë forcën hyjnore dhe vellazërore. Gjate kesaj meshe, arqipeshkvi i dioqezes Shkoder pult gjate fjales se tij ka evidentuar rendesine e ketyre diteve per te gjithe besimtaret katolike ne prag te pashkeve . Besimtaret katolike kremtojne te shtunen, festen e pashkeve, nje nga festat me te rendesishem per besimtaret katolike dhe mbare te krishteret, nje date e rendesishme qe simbolizon riperteritjen.

Artikulli paraprakPLANI I PËRGJITHSHËM VENDOR, KESAJ HERE RADHA E MUZEVE
Artikulli tjetërFESTA E PASHKËVE, ORGANIZOHET PANAIRI ARTIZANAL