Në përkujtim të festës së Zojës së Lurdit, në katedralen e Shën Shtjefnit u kremtua mesha me të sëmurët.

Duke tërhekur vëmëndjen për një kujdes më të madh ndaj të sëmurëve, për bashkëndarjen e vuajtjeve me sëmundjet. Imzot Massafra i bekoi te sëmurët e pranishëm dhe ripërsëriti mesazhin e Atit të Shenjtë. Dita e të sëmurëve u themelua para 25 viteve nga Ati i Shenjtë Shën Gjon Pali i II, i cili i motivoi besimtarët që kjo ditë të ishte për të gjithë një moment i fortë lutje korale, ndarje e përbashkët me ato që vuajnë