Në kuadër të festave të nëntorit në shkollën “Edith Durham” knaë organizuar një aktivitet me nxënësit e saj. organizimi është realizuar nga mësuesity e gjuhë-letërsisë në bashkëpunim më mësuesit e muzikës.

Por një festë në kuadër të 28-29 nëntorit është organizuar edhe në kopështin e shkollësh “Edith Durham” sëbashku më fëmijët e“Dëshmorët e Prishtinës” dhe kopështit të Dobraçit ku të vegjlit kënduan e recituan për prindërit e pranishmë në këtë organizim i cili erdhi nën mbështetjen e “Save the children”