Qeveria akordon fondin prej 63 milionë lekë si shpërblim për Forcat e Armatosura dhe efektivët e policisë që u angazhuan në përballimin e situatës së krijuar nga përmbytjet.

“Jemi të ndërgjegjshëm që nuk është asesi imjaftueshëm por tregues i qartë se qeveria është mirënjohje ndaj tyre” Gjithashtu miratohet paketa e solidaritetit, duke shpërblyer me 20 mijë lekë të vjetra ata që trajtohen me ndihmë ekonomike, dhe ata me aftësi të kufizuar Si dhe me 30 mijë lekë të vjetra personat që përfitojnë penison dhe trajtim të tjera financiare.