Festivali letral ne Shkoder, ka vijuar me nje tjeter vellim te prezantuar dhe me nje tjeter autor. Kesaj here radha ka qene e autorit, Nikolin gurakuqi, i cili ka paraqitur per te gjithe te pranishmit, vellim me poezi, Himni i Shpirit. Vete autori ne nje intervistet per mediat ne kete aktivitet eshte shprehur se ky liber sjell realitetin shqiptar dhe realitetin shoqeror qe shoqeron te gjithe banoret ne ditet e sotme.

Festivali i Librit nje aktivitet i cili cdo vit e me teper merr nje forme akoma me gjithperfshirese, autore te rij dhe jo vetem, me nje nderthurje brezash te cilet perbejne edhe ajken e letersise ne Shkoder.