Një takim i ministrave të Mbrojtjes së vendeve anëtare të NATO-s, do të mbahet 15 dhe 16 qershor.

Lajmi është bërë i ditur në llogarinë e medias NEXTA, në Twitter.

Në takim do të marrin pjesë edhe përfaqësuesit e Suedisë, Ukrainës, Finlandës dhe Gjeorgjisë.

Kujtojmë se Suedia dhe Finlanda kanë aplikuar për të qenë pjesë e aleancës ushstarake, lëvizja e cila ka nxitur zemërimin rus. Kremlini dhe presidenti Putin madje kanë kërcënuar se pranimi i dy shteteve në NATO, nuk do të ngelte pa pasoja.