Finlanda filloi sot ndërtimin e një muri në kufirin me Rusinë në postën Imatra në juglindje të vendit. Barriera, e cila duhet të përfundojë deri në fund të qershorit, do të jetë e gjatë rreth tre kilometra. Ky është një “ndërtim testues” i parë me synimin për të zgjatur rrugën përgjatë së cilës do të instalohen sensorët e lëvizjes. Në shtator, Finlanda miratoi mbylljen e kufijve për turistët rusë, në mes të përshkallëzimit të migracionit si rezultat i mobilizimit të pjesshëm të shpallur në të njëjtin muaj nga Presidenti Vladimir Putin, duke iu bashkuar kështu kufizimeve në këtë kuptim tashmë të miratuara më parë nga vendet baltike dhe nga Polonia.