Ka qene forumi I intelektualve  te qytetit Lezhe  me president te palodhuirin Pal Trashaj,  te cilet fale edhe mbeshtetjes se kryetarit te Bashkise se Lezhes, kane oerganizuar  nekuader te 144 vjetorit te lindjes se poetit mbaqre kombetare Gjergj Fishta seminarin Shkencor, kushtuar pikrisht  figures se Homerit Shqiptar.

Ne kete simpozium shkenmcore vecmas mjafte studiuesve nga qyteti I Lezhes dhe me gjere, Nderkaq   aktori I mirenjohur Reshat Arbana , por edhe  rapsodi Prek Matusha I kane dhene kolorin e  duhur  ketij eventi shkencor  ,kushtuar Gjergj Fishtes. Nderkohe qe  ish  ministri I cultures   ,por edhe ish minister I jashtem ne qeverine Berisha deputeti iLezhes  Aldo Bumçi, nder te tjera ka  vlersuar. Keshtu   ka perfunduar  kjo veprimtari  kushtuar Gjergj Fishtes  ne qytetin e Lezhes, ne kete qytet, ku dy Gjergjat Ndihen mire si Gjergj Kastrioti  Skenderbeu , po keshtu edhe Gjergj Fishta, ishte ky  perceptimi I  te pranishmeve  ne kete simpozium shkencore  , ne respekt te 144 vjetorit te  Gjergj Fishtes.