VELIAJ: PUNËSIMI I TË RINJVE, PRIORITET I QEVERISË SHQIPTARE
50 të rinj të moshës 18-29 vjeç ndoqën për gjashtë muaj kurset e formimit profesional, duke u diplomuar ne fushen e tyre, ne kuader te projektit te finacuar nga ILO nen kujdesin e keshillit te qarkut te Shkodres.

Gjate ceremonise se perfundimit te ketij projekti ishin prezent drejtues vendore dhe ministri i mireqenies sociale dhe rinise erion veliaj. Gjate fjales se tij veliaj, u shpreh se pikerisht ne kuader te ketyre projekteve sot ne shqiperi ka me pak te papune dhe se punesimi i te rinjve eshte nje sfide e qeverise shqiptare.
Kryetari i Qarkut te Shkodres, Maxhid Cungu, deklaroi se ky eshte nje nga projektet me te rendesishme qe jane zhvilluar ne qarkun e Shkodres. Ofrimi i trajinimit profesional të të rinjëve në fushën e artizanatit është edhe një garanci për ruajtjen dhe zhvillimin e mëtejshëm të traditës dhe për vazhdimësinë e zejeve që sot rrezikojnë të zhduken.

 

 

 

[iframe width=”300″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/kQksN3oc9Sc?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakDRSH PROMOCION KUNDËR VETËVRASJES
Artikulli tjetërKËRKOHEN NË ITALI, DY NË PRANGA