Këtë të premte janë zbuluar monedhat e reja prej 50 pence me portretin e Mbretit Charles III.

Mbreti Charles III është shfaqur i pakurorëzuar dhe me fytyrë në të majtë, siç edhe tradita e kërkon. Monedhat e para prej që shfaqin mbretin do të fillojnë të shfaqen në qarkullim të përgjithshëm përpara Krishtlindjeve. Në monedhën e re shkruhet “CHARLI III • D • G • REX • ​​F • D • 5 PUND • 2022”, një shkurtim i latinishtes “Mbreti Charles III, me hirin e Perëndisë, mbrojtës i besimit”.

Royal Mint do të lëshojë gjithashtu një 5 £ , monedhë e destinuar si një suvenir ose artikull koleksionist që nuk pranohet përgithësisht për përdorim duke shfaqur imazhe të Mbretëreshës Elizabeth II në në ditët e para dhe të fundit të mbretërimit të saj 70-vjeçar.

Monedhat tregojnë versionet e profilit të Mbretëreshës Elizabeth II dhe kokën e mbretit të ri Charles III në një monedhë të re 50 pens.

29 miliardë monedhat ekzistuese që shfaqin mbretëreshën e ndjerë në Mbretërinë e Bashkuar, si dhe në vendet e Komonuelthit, duke përfshirë Australinë, Zelandën e Re dhe Kanadanë, do të mbeten kurs ligjor dhe do të hiqen natyrshëm dhe me kalimin e kohës me përdorim.

Mbreti Charles u ngjit në fron më 8 shtator pas vdekjes së mbretëreshës Elizabeth II, nënës së tij.