Fotografia panoramike nuk ka qenë kurrë forma më e lehtë e fotografisë për t’u realizuar.

Nëse dikush ka vullnetin që ta marrë përsipër këtë zhaner të fotografisë ka premisë që të realizojë kryevepra vërtet marramendëse duke kapur botën tonë të përditshme në mënyra që janë krejtësisht unike.

Çdo vit, pjesëmarrësit e talentuar të “International Pano Awards” e vërtetojnë atë në mënyrë të përsosur.

Ky është një konkurs kushtuar “zanatit dhe artit” të fotografisë panoramike dhe është konkursi më i madh në botë kushtuar kësaj zhanri të fotografisë.

Këtë vit, organizatorët e konkursit morën 5,859 foto nga 1,452 fotografë në 96 vende.