Pavarësisht këmbënguljes së TikTok-ut se nuk ndan të dhëna të përdoruesve me qeverinë kineze, Franca është bërë vendi i fundit që ka kufizuar aksesin e zyrtarëve në të. Por në të njëjtën kohë, ajo është bërë gjithashtu vendi i parë që bën të njëjtën gjë për të gjitha aplikacionet “rekreative” ​​duke përfshirë: Netflix, Instagram, Candy Crush dhe Twitter-in. Ndalimi i këtyre aplikacioneve, i monitoruar nga agjencia franceze e sigurisë kibernetike, do të prekë rreth 2.5 milionë nëpunës civilë.

“Aplikacionet rekreative nuk ofrojnë nivele të mjaftueshme të sigurisë kibernetike dhe mbrojtjes së të dhënave për t’u vendosur në mjetet dixhitale të administratës. Këto aplikacione mund të përbëjnë rrezik për mbrojtjen e të dhënave të këtyre administratave dhe zyrtarëve të tyre publikë. Megjithëse, mund të ketë përjashtime për qëllime ‘komunikimi institucional’”, tha ministri i Shërbimit Civil, Stanislas Guerini.

Me sa duket Franca, ndryshe nga pjesa tjetër e Perëndimit, po i shikon kompanitë teknologjike kineze dhe amerikane në një mënyrë të ngjashme. Megjithëse ky nuk është rasti i parë i tensionit teknologjik midis SHBA-së dhe Francës. Në vitin 2019, Franca miratoi një taksë për shërbimet digjitale, pavarësisht kërcënimeve për hakmarrje nga SHBA, të cilët argumentuan se ajo po ‘sulmonte’ në mënyrë të padrejtë gjigantët amerikanë të teknologjisë, si Google dhe Facebook.

Artikulli paraprakRRESHTIMI I 5 PLANETËVE MË 27 MARS, SHFAQJA E JASHTËZAKONSHME NË QIELL QË S’DUHET HUMBUR
Artikulli tjetërMBYLLET PJESA E PARË, POLONIA NDËSHKON SHQIPËRINË