BANORËT SHPREHIN MBËSHTETJEN MAKSIMALE NË ZGJEDHJET E 21 QERSHORIT. Nga një fshat në tjetrin, mbështetja është maksimale për kandidatin e Partisë Demokratike në Bashkinë Vau Dejes Zef Hila. E tille ka qene vëmendja edhe ne fshatin Vig, në Komunën Vig Mnele. Një zone e cila per vite është lëne ne harrese te plote, dhe nuk është ndërhyre për krijimin e sherbimeve me minimale.

Kandidati i Partisë Demokratike, Zef Hila gjate fjales se tij ne takimin e zhvilluar me banore te zones është shprehur , infrastruktura, arsimi shëndetësia, dhe çështja e çertifikatës se pronësisë janë prioritetet e programit te tij për një bashkeqeveriejs me banroet e kesaj zone pas zgjedhjeve te 21 Qershorit. I pranishëm ne këtë takim, Kryetari I Grupit te Punes ne Partine Demokratike, Gjoke Uldedaj, theksoi se kjo vote ne zgjedhjet e 21 Qershorit është e rendesishme per zhvillimin e kesaj zone, por edhe per ti thene ndaj kesaj qeverie e cila po mashtron cdo dite popullin. Vete banoret e kesaj, kane garantuar mbeshtetjen maksimale ndaj kandidatit te Partise Demokratike ne zgjedhjet e 21 Qershorit. Fshati Vig, nje bastion I se djathes, deklaron bindshem se vota ne 21Qershor do te jete per kandidatin Zef Hila dhe per Partine Demokratike.