Zbritja drastike e temperaturave rrit rrezikun tek pacientet te cilet vuajne nga problemet kardiake.

Paralajmerimi vjen nga mjeku kardiolog Edi Smajli sipas te cilit kujdesi duhet te jete i shtuar pasi vec zbritjes se ndjeshme te tepmeraturave vendi yne po kalon dhe situate gripale cka agravon semundshmerine e pacienteve kardiak.

Kardiologu Smajli kerkon kujdes nga moshat e treta , ndersa rekomandon te shmangen oret e para te mengjesit si dhe qendrimi per shume kohe jashte ne te ftohte, pasi mund te kete pasoja qe nga ataket e deri tek fatalitetet.

Mjeku Smajli tha se kohet e fundit ka nje ngrohje te plote ne spitalin rajonal te shkodres dhe kjo eshte dicka mjaft pozitive si per pacientet ashtu dhe per personelin.

Sipas mjekut kardiolog temperaturat e uleta kane ndikuar qe numri i pacienteve te zbrese , kjo per faktin e nje ndergjegjesimit qe ato akne per te mos qarkulluar ne te ftohte.