Osbe në Shqipëri, është pjese e angazhimit për implementimin e funksioneve te reja te qeverisjes vendore. Ne nje tryeze te rrumbullaket te zhvilluar ne Hotel Colosseo, me prezencen e keshilltarit te ministrit Cuci, dhe prefektit te Shkodres Paulin Radovani.

Sipas prefektit te Shkodrës, rëndësia e kësaj reforme është shërbimi ndaj qytetareve jo ndasite politike.Në të njëjtën linje ka qene edhe këshilltari i kabinetit te bashkise Shkodër, për çështjet e shërbimeve publike, Arben Gjuraj, i cili gjate këtij takimi deklaroi se bashkitë duhet te kenë kompetenca te plota.Sipas keshilltarit te ministrit te Cështjeve vendore Blendi Çuci, Enea Hoti, janë 150 ndërveprime qe do te ndërmerrën deri ne decentralizimin e plote te pushtetit vendor.Reforma territoriale tashme po hyn ne fazën e saj të fundit,. Drejt decentralizimit te funksioneve te reja te bashkive te vendit, por qe kerkojne angazhimin e te gjithe aktoreve per funksionimin e plote

Artikulli paraprakEUROPA PAS SULMEVE TË FRANCËS
Artikulli tjetërSHKODRA, RESURSET DHE MUNDËSITË PËR ZHVILLIM