EKSPERTËT: SITUATA E GRAVE NË ZONAT RURALE E VËSHTIRË.Është përmbyllur projekti “fuqizimi i grave në Shkodër dhe Lezhë” me një konferencë të zhvilluar në hotel “Colosseu”.

Shefqet Bruka, ekspert i institutit për demokraci dhe ndërmjetësim thotë se rajoni i Shkodër është 2% më poshtë në rang kombëtar sa i përket ndërmarrjeve nga gratë.Situata e grave sa i përket aspektit ekonomik në zonat rurale është më e vështirë.Ka disa shembuj të mirë ku gratë kanë krijuar biznese por sipas ekspertëve nuk janë të mjaftueshme…Nga projekti kanë përfituar 120 gra të cilat janë informuar se si munden që në të ardhmen të jenë sipërmarrëse dhe të fuqizohen ekonomikisht si një nevojë për shoqërinë shqiptare.

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/l8F46w_QeYA?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakKQZ E GATSHME PËR ZGJEDHJE NË KOSOVË
Artikulli tjetërSINDIKATA, ANALIZON ARSIMIN