Aktiviteti sportiv “Triathlon Labeat” tashmë po kthehet në një traditë për Shkodrën. Kjo garë organizohet nga Shoqata e Sporteve Ujore të Liqenit, Klubi shumë Sportesh Vllaznia, Universiteti i Shkodres “Luigj Gurakuqi” – Fakulteti i Shkencave të Edukimit Fizik, me mbeshtetjen e Bashkise Shkoder.

Organizatori Kolë Shiroka tha se do ketë një masivitet sportistësh.Përfaqësuesi i shoqatës së sporteve të ujit Kliti Hoti e rëndësishme tha është që garat nga sportistët të çohen deri në fund duke qenë se përfshihen 5 lloje sportesh.Triathlon është një sport i ri në Shqipëri nga ku Shkodra është ndër qytetet e para që e promovon dhe e organizon duke tentuar ta kthejë në një aktivitet të përvitshëm.