Ndërsa homazhet janë derdhur nga e gjithë bota pas vdekjes së Madhërisë së Saj Mbretëreshës Elizabeth II , diktatori rus Vladimir Putin gjithashtu ka shprehur ngushëllimet e tij.

Në mes të ndjekjes penale të luftës së tij të përgjakshme dhe brutale kundër Ukrainës, e cila i ka vendosur marrëdhëniet midis Rusisë dhe Britanisë në nivele edhe më të ulëta, Putini iu drejtua mbretit Charles III në një telegram.

“Ngjarjet më të rëndësishme në historinë e fundit të Mbretërisë së Bashkuar janë të lidhura pazgjidhshmërisht me emrin e Madhërisë së Saj”, ka shkruar tiranasi rus.

Për shumë dekada, Elizabeta II gëzonte me të drejtë dashurinë dhe respektin e subjekteve të saj, si dhe autoritetin në skenën botërore.

“Ju uroj guxim dhe këmbëngulje përballë kësaj humbjeje të rëndë e të pariparueshme. Ju kërkoj të përcillni fjalët e ngushëllimit dhe mbështetjes së sinqertë për anëtarët e familjes mbretërore dhe të gjithë popullit të Britanisë së Madhe.’

Ngushëllimet vijnë pasi vetë mbretëresha dukej se kishte marrë masën e Putinit kur u takuan në vitin 2003 gjatë një vizite shtetërore në MB – e para nga një udhëheqës rus që nga mbretërimi i Mbretëreshës Viktoria, kur Aleksandri II e vizitoi në 1874.