Pune ka por nuk ka profesioniste, eshte ky sllogani qe ka shoqeruar Shqiperine vitet e fundit .

E megjithate historia e ketyre personave e tregon se ka vullnet per te punuar por alternativat qe i ofrohen jane te pakta. Ato jane azilant te riatdhesuar te cilet ne vendin e tyre ishin te varfer dhe te pashprese. Projekti giz i ka dhene atyre mundesine e nje pune modeste ne pastrimine kanaleve kulluese ne saje te projektit per te minimizuar permbytjet e ne zonen e nenshkodres.

Te ndodhur te papune dhe te pashprese ato kane pranuar punesimin duke i sherbyer dhe zones se Anes se Malit ku ato jetojne , ne menyre qe tokat bujqesore te mos permbyten. Nga ana tjeter Gjuraj tha se eshte investuar ne kanale kulluese ne nje siperfaqe prej 10 ha toke. Teksa tha se projekti giz ka bere nje gjetje sociale ne punesimin e ketyre banoreve te cilet u riatdhesuan dhe ndodheshin ne nje situate te veshtire ekonomike.

Teksa gjate veres dhe stines se vjeshtes ne nen Shkoder ehste punuar ne te gjitha njesite administrative per hapjen e kanaleve te dyta dhe te treta .Kjo ka bere qe pavaresisht rreshjeve te mos kemi prezence uji ne toka bujqesore.