Nje plage e shoqerise, sic eshte gjakmarrja, ka mbledhur te gjithe aktoret se bashku e ne menyre te vecante pikerisht shoqerine civile ne Shkoder. Nje takim I organizuar nga fondacioni Jo gjakmarrjes dhe pro jetes, ka percjelle nje mesazh te domodoshem, cka ka qene edhe ne themelin e ketij takimi.

Sipas zonjes Prroj, gjakmarrja eshte nje fenomen I cili duhet te largohet cdo dite e me teper dhe imazhi I shqiperise te mos jete I ndotur nga kjo plage shekullore.Fenomeni I gjakmarrjes, vijon te jete aktiv ne Shqiperi, e konkretisht ne veriun e vendit, ku traditat kanunore zene serish vend ne shume ngajrje te renda te cilat jane regjistruarn e Qarkun e Shkodres dhe me gjere.