Rënia e nivelit të kalciumit në organizëm është një problem shëndetësor që shoqërohet me komplikacione të rënda për jetën. 6 shenjat paralajmëruese të mungesës së Kalciumit

Mbipesha
Ekspertët thonë se kur nivelet e kalciumit janë të larta, njeriu e ka më të lehtë të ruajë peshën trupore ose të humbasë në peshë. Njerëit që kanë mungesa të kalciumit janë zakonisht mbipeshë.

Kontraktime muskulare dhe fraktura
Ngërçet dhe kontraktimet muskulare janë shenjë paralajmëruese kur mungesa e kalciumit bëhet kronike. Nga ana tjetër, nëse pësoni fraktura edhe pa kryer një aktivitet të rëndë, atëherë kockat tuaja janë të dobëta për shkak të mungesës së kalciumit. Masa kockore e njeriut arrin në pikun e shëndetit kur njeriu është 30 vjeç dhe më pas njeriu nis të humbasë kalcium dhe dendësinë kockore.

Tensioni i lartë i gjakut
Tensioni i gjakut mund të rritet për shkaqe të ndryshme, përfshirë këtu mungesën e kalciumit. Në rastet kur vëreni se tensioni rritet papritur bëni analizat për mjaftueshmërinë e kalciumit në trup.

Artikulli paraprakKONFISKIMI I DEPOS SË ARMËVE NË VERI TË KOSOVËS, FLET KURTI
Artikulli tjetërTEMPERATURA DERI NË 33 GRADË CELSIUS, PARASHIKIMI I MOTIT PËR SOT