Per here te pare qe nga ngritja e problemit te shkolles “grude e re” ka reaguar Bashkia Shkoder. Drejtuesi i zyres arsimore Ludovik Vuka nenvizon se shkolla ne fjale deri para pak muajsh ka qene nen kujdesin e komunes perkatese ne rastin konkret ajo e Rrethinave.

Vuka tashme ne njohje te gjendjes se mjeruar qe ka ndertesa e shkolles dhe bankat e klasave shprehet se nje pjese te mire te fajit e ka edhe drejtoria arsimore rajonale. Drejtuesi I zyres arsimore prane bashkise nenvizon se insitucioni qe ai drejton qe nga marrja e kopetencave e deri tani po mbledhe te gjithe informacionin e mundshem per shkollat e ish komunave te cilat sipas tij shoqerohen me mjaft probleme. Prej kohesh ketij institucioni arsimor i mungon nje roje dhe sanitare te cilat ishin detyruar te lene punen pasi nuk paguheshin.Situata eshte tejete skandaloze edhe pse viti i ri mesimor ka 3 muaj qe ka nisur, shkolles “Grude e Re” i mungon cdo pajisje elementare .Jane 30 Mesues dhe rreth 500 femije qe edhe sivjet jane te detyruar te zhvillojne oret e mesimit ne kushte aspak normale duke pritur buxhetin bashkise per vitit 2016 .Thujase cdo klase ka mungese dritaresh, dyersh edhe bankash ndersa banjot dhe palestra jane kthyer ne nje vendgrumbullim mbeturinash.