Gjermani, dalin rezultatet paraprake zyrtare të zgjedhjeve partia e Social Demokratëve ka fituar me 25.7 % të votave.

CDU/CSU ka rënie të ndjeshme, e dyta me 24.1%, të Gjelbrit kanë arritur të marrin 14.8% të votave, FDP ka marrë 11.5% dhe AfD 10.3% të votave

Për të formuar qeverine nevojitet një koalicion 3-partiak dhe se kush do të jetë kancelari i ardhshëm i mbetet aftësisë negociuese të secilës prej partive. Negociata që pritet të marrin kohë të gjatë deri sa të formohet qeveria e re.

Projeksionet e mundshme të koalicioneve

Opera Snapshot 2021 09 27 070314 Www.bbc.com