GJERMANI
Komisioni i Vaksinimit në Gjermani ka dalë me një konkluzion surprizë lidhur me prodhimin e AstraZeneca.

Sipas deklaratës zyrtare, Gjermania rekomandon që vaksina e prodhuar nga AstraZeneca mos aplikohet dhe t’u jepet personave mbi 65 vjeç.

Për Komisionin, nuk është e mundur të sigurohet momentalisht nëse kjo vaksinë ka rezultat mbi moshat 65 vjeç.

”Nuk është e mundur të bësh një deklaratë për efektivitetin e vaksinës AstraZeneca tek njerëzit mbi 65 vjeç.”- tha deklaratë.