Gjimnazi “28 Nëntori” në qytetin e Shkodrës daton hapjen e tij në vitin e largët 1922. Kjo ngjarje eshte perkujtuar me nje ceremoni ku te pranishem ishin zv kryeministrja senida mesi, drejtues te pushtetit vendor si dhe berza te tere mesuesish dhe nxensish te kesaj shkolle elite ne gjithe vendin.

Ne fjalen e hapjes drejtorja Albana Bushati kujtoi periudha te arta por edhe te errta per kete gjimnaz i cili ka qene nje pishtar i dijes perdekada ne qytetin e shkodres. Zv kryemnistrja e shqiperise Senida Mesi , foli si ish nxenese e ketij gjimnazi, duke pranuar se aty ka formuar karakterin dhe nxitjen per te ardhmen e saj Kjo ceremoni u pershendet dhe nga kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi e cila theksoi se kjo vetem dija premton nje te ardhme te ndritur, sic ka ndodhur per dhjetra gjimnazite te dale nga bankat e ketij gjimnazi.

Me pas fjalen e mbajten ish drejtues te shkolles, ish mesues dhe nxenes te suksesshem te diteve tona, qe nje pjese te mire te formimit individual dhe arsimor ia dedikojne ketij institucioni arsimor me shume tradite.