Ditet e fundit zyra mjedisore prane institutit te sherbimit publik ka realizuar ditet e fundit nje sere monitorimesh ne terren dhe konkretisht vemendja eshte perqendruar ne piken turstike te Velipojes pasi eshte plazhi me i frekuentuar ne kete sezon veror. Shef i sherbimit mjedisor Burim Gjyli shprehet se inspektimi eshte bere ne 3 pika kryesore si eshte uji I pijshem, ndotja akustike dhe ushqimet ne dyqane.

Problem sipas Gjylit mbeten zhurmat e forta qe krijojne lokalet e nates, nje ceshtje e cila akoma nuk marre nje zgjidhje perfundimtare.Situata me problematike sa i takon ushqimeve ka qene tek akulloret ku rezultojne se 2 pika ne qender te plazhit kane tregtuar jashte standarteve higjeno-sanitare.Ndryshe nga vitet e meparshme ku Velipoja vuante standartet e ujit te pijshem situate sivjet paraqitet Brenda normave te caktuara.Zyra e sherbimit mjedisor njofton nder te tjera se monitorimet do te vazhdojne gjate gjithe sezonit veror ne te gjitha pikat turistike.