MUNGESA E MBËSHTETJES NGA SHTETI I DETYRON FERMERET QE TË ZVOGËLOJNË PRODHIMIN  .

Edhe pse eshte karakteristike per zonen e Gruemires ne rrethin e Malesise se Madhe, fermeret e kesaj zone po braktisin kultivimin e duhanit. Shkak per nje situate te tille ka qene prodhimi I tepert dhe mungesa e nje tregu. Nje fakt I tille eshte pohuar nga kryetari i komunes gruemire Lirim Nehani .
Nehani nga ana tjeter ka deklaruar se mungesa e tregut, ka detyruar keta fermere qe ti drejtohen bimeve medicinale.
Vetëm në komunën Postribë janë rreth 900 hektar toke, ku më shumë se 70% është e mbjellë kultura e duhanit dhe gjithsej janë rreth 1500 fermerë të kësaj culture, që e kanë si të vetmin mjet fitimi.

Artikulli paraprakRIKONSTRUKSIONI I SHTËPISË SË POETIT MJEDA
Artikulli tjetërMONITORIMI I ZJARREVE NË PYJE