Garancia e Fitores se Partise Demokratike ne Hajmel jane te rinjte e saj. Kandidati i PD Zef Hila eshte pritur me entuziazem nga te rinjte e Hajmelit te cilet u shprehen se garanci per fitoren e 25 Prillit eshte puna dhe vemendja qe Zef Hila i kushtoi banoreve gjate drejtimit te Bashkise Vau Dejes.

Kandidati i PD Zef Hila u shpreh se PD ka nje program te qarte per rinine, punesimin e tyre, dhe ndaljen e plages se emigracionit masiv nga rinia.

Hajmeli konsiderohet si bastion i demokrateve ne Bashkine Vau Dejes nderkohe qe te rinjte duket se kane bere zgjedhjen e tyre me 25 Prill.