Biblioteka Marin Barleti tashme e ka kthyer ne tradite nje eveniment te tille, dhe ka hapur dyert serish per edicionin e 8-te, te festivalit letrar te shkodres. Shkrimtar, krtik, njohes ter artit dhe te cultures, kane qene se bashku ne hapjen e ketij festivali letrar, I cili ka hapur siparin e tij me nje autor te njohur sic eshte Lazer Stani.

Gjate fjales se tij Stani, ka deklaruar se shkodra, plejaden e shkrimtareve e ka trasheguar nga vitet 30-te.Festivali letrar I Shkodres vit pas vit, po mnerr kuptimin e tij, duke u kthyer ne nje tradite per kete qytet, qe edhe njerezit e letrave nuk I ka te pakte, por jane embleme per mbare vendin.