Djegia e mbeturianve eshte rikthyer srish ne periferi te shkodres pikerisht prane varrezave te deshmoreve ne Shkoder. Nje pamje qe e kemi pare disa here, per vite me radhe, por kujtuamn qe e harruam pas nderhyrjes se bashkise se Shkodres dhe institucionit te prefekitit per rehabilitimin e kesaj zone te ngelur pergjysem. Pamjet e kesaj te diele tregojne qarte se si pa u shqetesuar nga askush dikush I ve flaken mbetejeve qe vijojne te jete prezente ne kete zone, dhe nga djegia e tyre demi eshte teper kolosal per mjedisin dhe familjet qe jetojne aty prane.

Megjithate perballe kesaj situate duket se shteti eshte mundur pasi, gjithcka vjen edhe si pasoje e ngelizhences se organeve perkatese per rehabilitimin e plote te ketij vendi, qe tregon shume, por pamja qe te ofrohet eshte tejet e zymte. Bashkia Shkoder, para disa vitesh ka parashikuar nje investim per tjetersimin e plote te ketij sheshi, para varrezave te deshmoreve, dhe pas ndalimit te derdhjes se mbjetjeve u mendua se dikush do te investonte ne kete zone, por pamjet flasin qarte, për gjendjen ne te cilen jane sot varrezat e deshmioreve ne Shkoder.