Më shumë ngjitës se Sars-i. Me azhornimin e fundit epidemia e koronavirusit tashmë ka kapërcyer përhapjen e sindromës Sars të vitit 2003 në Kinë: janë konfirmuar 5974 raste (krahasuar me 5327 të Sars në nëntë muaj), ndërsa numri i viktimave ka shkuar në 132 ndërkohë që Gjermania dhe Franca konfirmojnë 8 raste të infektuar dhe regjistrohet rasti i

parë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Rreth 12 persona në Turqi dhe 1 në Rumani dyshohet se janë prekur nga koronavirusi i Wuhanit, 10 prej të cilëve raportohet se janë turistë kinezë.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6