Një helmim masiv i nxënesve në shkolla fillore dhe në gjimnaz ka ndodhur ditën e sotme. Më shumë se 40 nxënës janë shoqëruar drejt spitaleve të helmuar ku konsistuan me simptoma të ngjashme më njëri-tjetrin.

Pacientët, kryesisht nxënës së shkollës fillore e të mesme, mësohet se kanë konsumuar ushqim në të njëjtin vend. Dyshimet e para të autoriteteve janë për ujin që kishin konsumuar. Vijojnë hetimet për zbardhjen e ngjarjes.