Një gjykatë në Las Vegas ka hedhur poshtë një padi civile me pretendime për përdhunim kundër futbollistit pesë herë më të mirë në botë Cristiano Ronaldo (37). Në vendimin e saj prej 42 faqesh, gjyqtarja Jennifer Dorsey fajësoi sjelljen e një avokati të paditëses Kathryn Mayorga për çështjen.

Avokati ka përdorur vazhdimisht dokumente konfidenciale “të hakuara”, shpjegoi gjyqtari. Si pasojë e këtij “shpërdorimi” i padituri ka humbur mundësinë për “të ndjekur këtë çështje”. Një çështje penale kundër Ronaldos u pushua tre vjet më parë për shkak të mungesës së provave. Prokurori publik e kishte klasifikuar një dënim të portugezit si të pamundur në atë kohë.

“Ruajtja e konfidencialitetit”

Ish-modelja (37) nga shteti amerikan i Nevadës raportoi përdhunimin e saj të dyshuar në polici menjëherë më pas në qershor 2009, por në atë kohë nuk përmendi emrin e Ronaldos apo vendndodhjen. Ajo më vonë nënshkroi një marrëveshje moszbulimi me Ronaldon dhe pretendon se ka marrë 375.000 dollarë. Pasi Mayorga rinovoi pretendimet e saj në vitin 2018 si pjesë e lëvizjes #MeToo, hetimet kanë rinisur prapë.

Superylli i futbollit gjithmonë i ka mohuar akuzat dhe ka insistuar se marrëdhënia seksuale ishte me pajtimin e të dy palëve. Sipas dokumenteve të gjykatës, avokatët e tij thanë se klienti i tyre hyri në marrëveshjen e moszbulimit për të “ruajtur konfidencialitetin” dhe “të shmangë një proces gjyqësor publik dhe të kushtueshëm”.

Në padinë civile, avokatët e Mayorga kërkojnë deri në 200 milionë dollarë kompensim nga Ronaldo për problemet e vazhdueshme të shëndetit mendor të klientes së tyre. Një gjykatës amerikan kishte rekomanduar ndërprerjen e kësaj procedure në tetor të vitit të kaluar.

Ai e arsyetoi rekomandimin e tij me deklaratën se avokati i Mayorga-s, Leslie Stovall, e bazoi padinë civile në komunikimet midis Ronaldos dhe ekipit të tij ligjor që u bënë publike nga zbulimet e “Football Leaks”. Komunikimi ndërmjet avokatëve mbrojtës dhe klientëve të tyre është nën mbrojtje të veçantë. Gjykatësja Dorsey tani iu bashkua arsyetimit të kolegut të saj./ DW

Artikulli paraprakRRITJA E SË MAJTËS RREZIKON SHUMICËN E MACRONIT NË PARLAMENT
Artikulli tjetërMIRATIMI I HARTËS SË RE GJYQËSORE/ NGA NESËR AVOKATËT NË GREVË, BOJKOTOJNË SEANCAT GJYQËSORE